امروز خراسان جنوبی- قاسمی / محمد هادی مداح 53 ساله کسی است که از بدو تولد کم بینا بود. به گفتۀ وی از سال 69 ورزش را شروع کرده است و در تیم گلبال نابینایان و کم بینایان شرکت کرده و در خراسان بزرگ چندین قهرمانی و نایب قهرمانی دارد. وی تصریح کرد: از زمانی که سن ما بالا رفت و دیگر نتوانستیم بازی کنیم بیرجند هم مدالی کسب نکرده است. این پیشکسوت استان بیان کرد: دلیل اصلی این است که تعداد کمی از نابینایان و کم بینایان استان به سمت ورزش می آیند به نوعی که از 300 نابینا و کم بینا در استان شاید فقط حدود 5 تا 10 درصد به سمت ورزش آمده اند. مداح افزود: در استان فقط هیئت نابینایان و کم بینایان استان و شهرستان بیرجند و طبس فعال است و هیئت فعال دیگری نداریم. به گفتۀ وی همچنین از 5 رشته فعال در کشور که شامل گل بال، شطرنج، شنا، دوچرخه سواری و جودو می شود فقط دو رشته گل بال و شطرنج در استان فعال است.
خانواده هایی که اجازه نمی دهند
پیشکسوت ورزش نابینایان گفت: یکی از دلایل اصلی که کمتر این قشر از جامعه به سمت ورزش آمده اند خانواده ها می باشد. مداح تصریح کرد: به ویژه در بخش دختران خانواده ها سختگیری بیشتری دارند که به دلیل مسافت طولانی نمی توانند آنها را بفرستند و همکاری نمی کنند و در برخی از خانواده ها برای اعزام پسران هم همین مشکل وجود دارد. وی افزود: به گونه ای است که ما ورزشکار بانو داریم که می تواند در سطوح بالای کشوری خود را نشان دهد و حتی دعوت شده به اردوی تیم ملی است ولی خانواده او مخالف هستند و می گویند ما نمی توانیم دختر خود را تنها بفرستیم و به مربی او فقط اعتماد کنیم و ما هم باید همراه او باشیم که این امر امکان پذیر نیست که خانواده او را هم حمایت کنیم که همراه او باشند و به همین دلیل به مسابقات اعزام نمی شود.
مربی متخصص نداریم
پیشکسوت و فعال ورزش نابینایان و کم بینایان استان عنوان کرد: یکی از مهمترین دلایلی که در استان رشته های بیشتری فعال نیست نبود مربی متخصص و مخصوص آن ورزش هاست که بتواند با نابینایان و کم بینایان کار کند. مداح تأکید کرد: برای اینکه مربی بتواند با این افراد رابطه برقرار کند و آموزش درست بدهد باید دوره های آموزشی گذرانده باشد که در خراسان جنوبی چنین مربیانی نداریم. به گفتۀ وی این افراد روحیه خیلی لطیفی دارند و مربی باید بتواند با صبر و حوصله با آنها ارتباط برقرار کند.
سالن مخصوص در مرکز شهر نداریم
مداح ورزشکار و پیشکسوت ورزش نابینایان و کم بینایان گفت: یکی دیگر از مشکلات ما در ایاب و ذهاب ورزشکاران است که سالن های ورزشی از محل زندگی آنها خیلی دور است و به خاطر رفت و آمد و اینکه بیشتر معلولان از قشر ضعیف جامعه هستند حاضر نیستند این نوع هزینه ها را پرداخت کنند. وی بیان کرد: سالن حجاب که در اختیار هیئت است خیلی دور می باشد و ما نیاز داریم سالن در مرکز شهر باشد تا همه ورزشکاران حداقل بیرجندی به راحتی بتوانند از تمام نقاط شهر با یک سرویس خود را به ان برسانند. به گفتۀ وی ولی مشکل اینجاست که می گویند سالن های مرکز شهر به بخش خصوصی واگذار شده است و برای اینکه بتوانیم آنجا سانس بگیریم باید هزینه های زیادی را پرداخت کنیم.
هزینه ها بالا و بودجه پایین
این پیشکسوت گفت: هزینه های ورزش نابینایان بالاست و از آنجایی که بیشتر این افراد از قشر کم درآمد هستند خانواده ها نمی توانند هیچ کمکی داشته باشند و همه را باید هیئت پرداخت کند. مداح بیان کرد: بودجه اداره کل ورزش در سال مثلا 3 میلیون تومان است ولی هزینه خرید فقط یک توپ گل بال برای یک ورزشکار 240 هزار تومان و هزینه لباس و دیگر تجهیزات هم که توسط هیئت پرداخت می شود. وی افزود: در زمان مدیرکل ورزش و جوانان سابق حدود 15 میلیون تومان به هیئت کمک شد که توانستیم کارهایی انجام دهیم ولی با این هزینه ها و قیمت هایی که افزایش یافته است خیلی کم می باشد.
مسئولان استانی بازدید داشته باشند
پیشکسوت ورزش نابینایان و کم بینایان استان گفت: ما هنوز یک دفتر با تجهیزات کافی برای هیئت نداریم و می گویند که باید به سالن غدیر که خارج از شهر است برویم ولی برای ورزشکار ما امکان پذیر نیست که بتواند آن مسیر را طی کند و دفتر داخل شهر هم که هیچ گونه تجهیزاتی ندارد. مداح درخواست کرد که مسئولان استانی برای اینکه با وضع هیئت و ورزشکاران این هیئت آشنا شوند بازدیدی داشته باشند تا بدانند که چرا هیئت نابینایان استان پس رفت داشته است. به گفتۀ وی حتی برای یک میزبانی که برگزار کنیم هیچ فضا و مکانی نداریم که مناسب این افراد باشد.
راهکارهایی برای توسعه
مداح بیان کرد: راهکارهایی برای جذب و توسعه این ورزش ها داریم اما نیاز به حمایت اداره کل ورزش و جوانان و دیگر مسئولان استانی داریم. وی تصریح کرد: یکی از راه ها این است که جشن بزرگ خانوادگی با همکاری بهزیستی فقط برای خانواده هایی که عضو نابینا و کم بینا دارند برگزار شود تا در آن ورزشکاران ما به نمایش ورزش ها بپردازند تا خانواده ها آشنا شوند که فرزند آنها هم می تواند این چنین کارهایی انجام دهد، چرا که بیشتر نبود حمایت خانواده ها از عدم آگاهی و اطلاع آنهاست که جلوی پیشرفت فرزند خود را می گیرند. به گفتۀ وی برای برگزاری چنین مراسمی نیاز به بودجه و حمایت داریم که همراه ما باشند. محمد هادی مداح افزود: همچنین نیاز به فرهنگ سازی با حمایت صدا و سیما داریم تا برنامه هایی از ورزش کردن ورزشکاران ما پخش کنند. این پیشکسوت عنوان کرد: همچنین برای ارتقای سطح ورزشکاران هم نیاز به میزبانی مسابقات با استان های دیگر و مسابقات کشوری داریم ولی نه بودجه لازم و نه فضا و مکان آن را داریم که اگر مسئولان از ما حمایت کنند می توانیم این کار را انجام دهیم تا ورزشکارارن ما با ورزشکاران استان های دیگر هم مسابقه داده و سطح خود را ارتقا دهند. وی تأکید کرد: یکی از مشکلات اصلی ما این بود که فدراسیون نابینایان و کم بینایان از فدراسیون جانبازان و معلولان جدا شد و خیلی از حمایت ها هم کاهش یافت.
دیدگاه ها