تمام تصورات از سرمای هوا که باعث مریضی میشود، اشتباه است زیرا میکروبها در فضای بسته راحتر از فضای باز میتوانند موجب انتقال باکتریهای مضر شوند. افراد ورزشکار در مدت طولانی میتوانند در هوای سرد قرار بگیرند بدون آن که به بیماری خاصی مبتلا شوند.
گلاب برای شستشوی چشم مفید است؛ گلاب مخصوصا فشار و خستگی ناشی از نشستن طولانی مدت پشت کامپیوتر و تلویزیون را کاهش میدهد. چند قطره گلاب را به مقداری آب اضافه کنید و با یک پد پنبه چشمهایتان را بشویید، در زندگی روزمره بیشتر افراد ساعتها در برابر صفحه کامپیوتر مینشینند که برای چشمها مضر است و آلودگی محیط زیست هم باعث آسیب رسیدن به چشم میشود، خواص درمانی گلاب برای مراقبت از چشم مناسب است، گلاب را میتوانید به عنوان قطره چشم مفید استفاده کنید.
دستگاههای مرطوب کننده می توانند رطوبت را به هوا اضافه کنند و همین امر به افرادی که دارای مشکلات تنفسی یا پوست خشک هستند، کمک فراوانی خواهد کرد. روش های زیادی برای استفاده از دستگاه مرطوب کننده یا همان بُخور در منزل وجود دارد. دستگاه بخور میتواند برای افرادی که مشکلات پوستی یا تنفسی دارند و در محیط هایی با رطوبت اندک زندگی می کنند، مفید باشد.
به خاطر داشته باشید که این دستگاه نمی تواند مشکلات زمینه ای همچون آسم را درمان کند. اگرچه این دستگاه مفید است اما نباید جایگزین درمان پزشکی شود. افرادی که به هنگام استفاده از دستگاه بخور نشانه هایشان بدتر می شود یا نشانه جدیدی را تجربه می کنند باید آن را کنار بگذارند و با پزشک مشورت کنند.
عسل تنها ماده غذایی است که خاصیت ماندگاری دارد؛ فاسد نمی شود و حتی در هر شرایطی می توان از آن نگهداری کرد. هدف طبیعی از درست کردنش ذخیره سازی آن است. هیچ منبع غذایی به این شکل نیست. عسل طبیعی یک ماده اسیدی با PH حدود ۴ است که اسیدهای مانند اسید اگزالیک و اسید فرمیک در عسل وجود دارند و باعث عدم فساد پذیری عسل طبیعی می شوند. شکم زنبورها حاوی آنزیم اکسیداسیون گلوکز است که هنگام استخراج شهد به آن اضافه می شود.
مخلوط این آنزیم و شهد عسل باعث ایجاد اسید گلوکونیک و پرواکسید هیدروژن می شود. همچنین پرواکسید هیدروژن مانند سد دفاعی در برابر هر میکروبی عمل می کند. البته با اینکه عسل ماندگاری نامحدودی دارد، به این نکته مهم هم باید توجه شود که هر گونه اشتباهی در فرآوری یا بسته بندی آن می تواند منجر به فساد آن شود.
معمولا موهای رنگشده و موهایی که با مواد شیمیایی ترمیم میشوند، خشک و شکننده هستند. شما میتوانید با استفاده از یک عدد تخم مرغ و یک چهارم فنجان ماست رطوبت را به موهای خود بازگردانید، این مواد را با هم مخلوط کنید و بگذارید حدود ۲۰ دقیقه روی موهایتان بماند. همچنین میتوانید اسانسهایی (محلولی با روغن فرّار) به این ترکیب اضافه کنید تا باعث تقویت بیشتر پوست سر و موهایتان شود. این ماسک را با شامپوی معمولی و نرمکننده بشویید.
تخم مرغ دارای پروتئین و چربیهای مفید و ماست حاوی چربی شیر به همراه لاکتیک اسید است. هردوی این ترکیبات بهترین ماسک را برای موهای خشک و آسیب دیده فراهم می آورند. این ماسک همچنین رشد موها را بهبود میبخشد و آنها را مرطوب، تمیز و خوش حالت نگه میدارد. به کار بردن این ماسک همچنین چربی اضافی موها را کنترل و موها را نرم میکند.
یکی از مشکلاتی که اغلب افراد با داروهای گیاهی مثل سنبل الطیب دارند، روش استفاده از آنهاست؛ برای تهیه دمنوش آرامبخش سنبل الطیب، ریشه خشک شده سنبل الطیب را بشویید و مقداری معین آب جوش به آن اضافه کنید سپس بگذارید این محلول به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه دم بکشد تا ترکیبات شیمیایی آرامبخش این گیاه آزاد شود.
در صورت تمایل میتوان از ۱۵ گرم سنبل الطیب و ۱۵ گرم گل گاوزبان به همراه یک عدد لیموعمانی برای تهیه دمنوش آرامبخش ترکیب کنید. نوشیدن این دمنوش حداقل نیم ساعت قبل از خواب بسیار مفید است و خوابی آرام را به شما هدیه خواهد داد.
بتاکاروتن شامل مواد غذایی است که باید در رژیم غذایی جا داده شود و در رژیم غذایی به تأمین نیاز روزانه بدن به ویتامین A کمک میکند؛ میوههایی با رنگهای سبز، زرد و نارنجی حاوی میزان قابل توجهی از بتاکاروتن هستند، همچنین تیره بودن این رنگها نشان از غلظت بالاتری از بتاکاروتن دارد. بتاکاروتن برای پیشگیری از ابتلاء به انواع بیماریها از جمله بیماریهای قلبی و سرطانها مؤثر است و اگر ذخیره بتاکاروتن در بدن کافی نباشد، توان سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عوامل بیماری زا کاهش پیدا میکند.
مهشید سلیمانی، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره ته دیگ گفت: این خوراکی خوشمزه دراکثرموارد به صورت (نان، برنج یا سیب زمینی) که همگی از مواد غذایی غنی از کربوهیدرات هستند، تهیه میشود.
او با یادآوری این مطلب مهم که غذاهای غنی از کربوهیدرات مانند نان، برنج و سیب زمینی که براثر حرارت بالا و مستقیم به رنگ قهوهای یا سیاه در میآیند و طعم و ظاهری مطلوبی دارند؛ اظهار کرد: افراد با مصرف ته دیگ به میزان زیادی سم خطرناک به نام آکریلامید را وارد بدن افراد میکنند.
سلیمانی تصریح کرد: آکریلامید مادهای اسیدی و سرطان زا است که در مقایسه با دیگر مواد سمی شناخته شده در غذاها، برای انسانها تا ۱۰۰ برابر خطرناکتر است و در اثر حرارت زیاد و مستقیم در نان، برنج، سیب زمینی و دیگر کربوهیدارت تولید میشود.
این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی افزود: این ماده به محض ورود به بدن تجزیه شده و با اثر بر روی DNA و ایجاد جهش در ژنها موجب بروز سرطان، افزایش سطوح فاکتورهای التهابی، افزایش خطر اترواسکلروز، اختلالات باروری، تحریک و قرمزی پوست و چشمها میشود.
سلیمانی ادامه داد: بطور کلی کم کردن حرارت (در مراحل مختلف آماده سازی مواد غذایی) یا استفاده از حرارت غیر مستقیم در پخت غذا توصیه میشود. هرچه رنگ تهدیگ تیرهتر شود، میزان آکریلامید تشکیل شده بیشتر است.
او در پایان یادآوری کرد: سلامتی خود را فدای طعم لذیذ تهدیگ و نانهای برشته نکنید و اگر قصد خرید نانهای نازک برشته شده را دارید، آنهایی را انتخاب کنید که رنگ روشنتر و آکریلامید کمتری دارند.
محققان دریافتند بین مصرف طیف وسیعی از آنتی بیوتیک ها و تغییر در میکروبیوم های روده که می تواند منجر به بیماری پارکینسون شود، ارتباط قوی ای وجود دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، محققان دانشگاه هلسینکی فنلاند دریافتند مصرف بیش از اندازه آنتی بیوتیک های متداول با افزایش ریسک بیماری پارکینسون مرتبط است؛ بیماری پارکینسون یک اختلال پیشرونده در سیستم عصبی است که منجر به رعشه و لرزش، سفتی عضلات، مشکل در راه رفتن، حفظ تعادل و هماهنگی اعضاء می شود.
این ارتباط را می توان بواسطه تاثیرات مخرب آنتی بیوتیک ها بر اکوسیستم میکروب های روده توضیح داد.
«فیلیپ شپرجانز»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «رابطه بین قرارگیری در معرض آنتی بیوتیک ها و بیماری پارکینسون منطبق با این دیدگاه است که عامل اصلی بیماری پارکینسون در بسیاری از بیماران مبتلا در روده ها قرار دارد و احتمالا سال های قبل از شروع علائم عادی حرکتی بیماری پارکینسون نظیر کُندی، سفتی عضلات و لرزش اندام ها، تغییرات در میکروبیوم های روده اتفاق می افتد.»
وی در ادامه می افزاید: «مطالعات قبلی نشان داده بودند که ترکیب باکتریایی روده بیماران مبتلا به پارکینسون غیرعادی است اما علت آن نامشخص بود. نتایج ما نشان می دهد که برخی آنتی بیوتیک های مورداستفاده که تاثیر قوی ای بر میکروبیوم های روده دارند، می توانند فاکتور پرخطری در این زمینه باشند.»
تغییرات پاتولوژیکی مرتبط با بیماری پارکینسون تا بالغ بر ۲۰ سال قبل از تشخیص بیماری در روده ها قابل مشاهده است.
یبوست، سندروم روده تحریک پذیر و بیماری التهاب روده نیز با ریسک بالا ابتلا به بیماری پارکینسون مرتبط هستند.
مطالعات نشان می دهد یائسگی زودتر از ۴۰ سال با بروز برخی مشکلات قلبی در زنان مرتبط است.
به گزارش خبرنگار مهر، در این مطالعه محققان داده های مربوط به بیش از ۱۴۴ هزار زن یائسه را با میانگین سنی ۶۰ سال بررسی کردند؛ حدود ۴۹۰۰ زن به طور طبیعی قبل از ۴۰ سال یائسه شد بودند و حدود ۶۴۰ زن قبل از ۴۰ سال و به خاطر جراحی برداشتن تخمدان های شان وارد دوره یائسگی شده بودند.
در طول میانگین ۷ سال بررسی این زنان، محققان دریافتند زنانی که دچار یائسگی زودهنگام شده بودند به شکل چشمگیری با ابتلا به فاکتورهای پرخطر بیماری قلبی نظیر فشارخون بالا، میزان بالا کلسترول بد LDL و دیابت نوع۲ روبرو بودند.
همچنین این گروه از زنان با افزایش ریسک بیماری عروق کرونر، نارسایی قلبی، ضخیم شدن دریچه آئورت، فیبریلاسیون دهلیزی (تپش نامنظم قلب) و لخته شدن خون در پاها و ریه ها مواجه بودند.
همچنین مشخص شد خطر بیماری قلبی در زنانی که به خاطر جراحی دچار یائسگی زودهنگام شده بودند در مقایسه با زنانی که به طورطبیعی یائسه شده بودند بیشتر بود.
نتایج نشان داد مصرف داروهای هورمونی برای علائم یائسگی تاثیری در تغییر فاکتورهای پرخطر قبلی عروقی نداشت.
به گفته محققان، داشتن تغذیه سالم مناسب قلب و ورزش منظم می تواند برای زنان دارای سابقه یائسگی زودهنگام مهم باشد.
تهران- ایرنا- نتایج مطالعات جدید محققان دانشگاه منچستر نشان داد، شانس آن که فرزندان متولد شده از مادرانی که هدف خشونت خانگی قرار میگیرند، بهره هوشی پایینتری داشته باشند؛ ۵۰ درصد بیشتر از سایرین است.
به گزارش پایگاه اینترنتی «آسین ایج»، نتایج این مطالعه از آن حکایت دارد که شانس آن که فرزندان مادرانی که به طور مستمر در معرض خشونت خانگی قرار دارند، بهره هوشی پایینتری داشته باشند، تقریبا سه برابر بیشتر از همسالانشان است. کسب امتیاز ۱۰۰ در تست هوش به معنای برخورداری از بهره هوشی نرمال و کسب نمره زیر ۹۰ در این تست در قالب بهره هوشی پایین تفسیر میشود.
در این مطالعه برای تعیین ارتباط میان خشونت خانگی و هوش کودکان در سن هشت سالگی، ۳ هزار و ۹۹۷ مادر و فرزند از مرکز ALSPAC دانشگاه بریستول مورد بررسی قرار گرفتند. ALSPAC وضعیت کودکان را از دوره جنینی تحت کنترل قرار داده و خشونت خانگی فیزیکی و احساسی را از دوره بارداری تا ۸ سالگی کودک کنترل میکند. محققان دانشگاه منچستر در مرحله آخر، هوش کودکان را در هشت سالگی با استفاده از تست هوش وکسلر اندازهگیری کردند.
کاترین ابل مولف ارشد این پژوهش میگوید: «اگرچه نمیتوان اینطور استنباط کرد که خشونت خانگی علیه مادر بهره هوشی پایینتر فرزند را به همراه دارد، یافتههای این مطالعه نشان میدهد که این عامل مستقل از دیگر فاکتورهای خطر برای بهره هوشی پایین، ارتباط قابل توجهی با بروز این مشکل در کودکان دارد.»
دیدگاه ها